2013. május 11., szombat

Die with your boots on

 Miért, MIÉRT visel minden olasz csaj a +92364328 fokban téli csizmát vagy bakancsot? És kabátot sállal? Van valami hideg a levegőben, amit csak az olaszok éreznek? Lehet, hogy olyan dolog ez, mint azok a kutyasípok, amik nem adnak ki hangot, vagyis adnak, de csak a kutyák hallják? Nem csoda, hogy mindenki már legelsőre angolul kezd beszélni hozzám, valószínűleg ordít rólam, hogy nem vagyok idevalósi, csak azért, mert nem hordok síoverált a nyár elején. Na meg persze azért is, mert olyan világos bőröm, hogy foszforeszkál a sötétben, kék a szemem és szőke a hajam (ja, fogjuk rá).

 A tegnap nagyon jól telt, Bogdanaval, Saraval és Domenicával elmentünk a Giardino dell'Irisbe, nagyon szép volt, bár nem sokat konyítok a virágokhoz. Szép színesek voltak... :D

íriszek a Giardino dell'Irisben

Viszont kiderült, hogy Sara fél a békáktól, ezért 5000 km-es távolságban állt meg a kis kerti tavacskától, közölve, hogy ő egy tapodtat sem megy tovább. De legalább megtudtam, hogy bolgárul a béka жаба (zsábá). Bogdana megkérdezte, hogy -"Nálatok magyarul mit mond a béka?" -"Brekeke-brekeke." -"Miiii? Miért? A békák nem is ezt mondják.". :D A hollandok meg azt gondolják, hogy az elefánt azt mondja, hogy "retteketet". Komolyan. Csináltam is egy mesterművet painttel Saranak, szerintem fantasztikus lett.

"Az elefánt trombitál."

 Ezek után elmentünk egyet fagyizni, söröztünk, amitől kínosan jó kedvem lett (mármint persze előtte is az volt), pizzáztunk, este pedig megnéztem másodszorra is az Iron Man 3-at az Odeonban, mert még Domenica  nem látta, ráadásul csak 3 euró volt a jegy, szóval úgy voltunk vele, hogy MIÉRT NE?! Legalább egy napra elfelejtettem a közeledő vizsgákat.

 Még mindig nem tudom megszokni azt, hogy itt minden más, főleg az olaszok viselkedése, na meg az öltözködés. Észrevettem például, hogy sok nő nagyon elegánsan felöltözik - tökéletes smink, nagyon szép ruha, passzoló kiegészítők... és sportcipő. Koszos, több évezredes, a kínai piacon vett noname sportcipő. Azt hiszem, itt nem tudok rosszul felöltözni. Az se kerülte el a figyelmem, hogy MINDENT biciklizés közben intéznek, ráadásul egyszerre. Már nem lepődnék meg, ha egy nő egyszerre telefonálna, írna a határidőnaplójába, főzné a vacsorát a családnak és szoptatná a gyerekét a biciklin. Elképesztő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése